1r dissoldre la sosa amb l’aigua i escalfar l’oli un xic
Colar l’oli per treure-li les impureses.
Pesar i tenir preparades les proporcions
Dissoldre la sosa amb l’aigua en un
recipient
Escalfar l’oli una mica
(exemple:
900 g. d’oli, 300 g. d’aigua i 125 g. de sosa)
(vigilar de no respirar els gasos i no
esquitxar-vos)
(aprox. 54ºC) (si li queden
impureses notareu que comença a petarrejar)
2n afegir l’oli a la barreja
tot remenant
Al lleixiu obtingut
afegiu-hi l’oli lentament, mentre ho
remeneu amb una espàtula, fins que
quedi una pasta espessa i homogènia
(la barreja de la sosa i
l’aigua)
(per
saber que ha quallat només cal fixar-nos en el
degoteig de l’espàtula i veure que les gotes
queden marcades a la pasta)
3r emmotllar-ho i deixar-ho assecar
Finalment aboqueu la pasta dins d’un
motllo.
Un cop sec ,
desmotlleu el bloc de sabó i amb un
ganivet o fil de cuca talleu-lo en pastilles.
En forma de pastilla serveix com a sabó
per les mans i com a sabó per treure
taques i greix de la roba.
Per rentar els estris emprats us anirà bé
afegir-hi un rajolí de vinagre al sabó
rentavaixelles.
I finalment... el sabó natural
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada