diumenge, 22 de gener del 2017

Com fabricar sabó a casa?


1r dissoldre la sosa amb l’aigua i escalfar l’oli un xic

Colar l’oli per treure-li les impureses. Pesar i tenir preparades les proporcions Dissoldre la sosa amb l’aigua en un recipient Escalfar l’oli una mica (exemple: 900 g. d’oli, 300 g. d’aigua i 125 g. de sosa) (vigilar de no respirar els gasos i no esquitxar-vos) (aprox. 54ºC) (si li queden impureses notareu que comença a petarrejar)

2n afegir l’oli a la barreja tot remenant

Al lleixiu obtingut afegiu-hi l’oli lentament, mentre ho remeneu amb una espàtula, fins que quedi una pasta espessa i homogènia (la barreja de la sosa i l’aigua) (per saber que ha quallat només cal fixar-nos en el degoteig de l’espàtula i veure que les gotes queden marcades a la pasta)

3r emmotllar-ho i deixar-ho assecar

Finalment aboqueu la pasta dins d’un motllo. Un cop sec , desmotlleu el bloc de sabó i amb un ganivet o fil de cuca talleu-lo en pastilles. En forma de pastilla serveix com a sabó per les mans i com a sabó per treure taques i greix de la roba. Per rentar els estris emprats us anirà bé afegir-hi un rajolí de vinagre al sabó rentavaixelles.

I finalment... el sabó natural



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada